B&B Landseinde

Over Landseinde

Omgeving

Het krekengebied

Landseinde ligt midden in het prachtige Meetjeslandse krekengebied en biedt aan zijn gasten een oase van rust. U maakt hier prachtige fiets- en wandeltochten in het uitgestrekte krekengebied. Op slechts 200 meter kan u de 'Geuzenput' terugvinden. Een kleine waterplas tussen de weiden. Maar enkele kilometers verder staat u voor de majestueuze Boerekreek, een prachtig natuurreservaat. In de zomer kan u daar deelnemen aan sportactiviteiten (Provinciaal sportcentrum de boerekreek), maar er is ook ruimte om gewoon te wandelen of rustig te ontspannen.

Wil u vissen? Dat kan! Aan de Bentillekreek, de Hollandersgatkreek, maar ook aan de Meseurekreek kan u een lijntje uitgooien.

Ga eens op stap naar het prachtige kerkje van Sint-Jan-in-Eremo. Ziet u het groter, dan kan u fietsen tot in Watervliet en daar de 'Kathedraal van het Noorden' gaan bezoeken met zijn prachtige orgel. Als u geluk hebt kan u genieten van een concert. In Waterland-Oudeman gaat u genieten van een drankje in de Roste Muis, een authentieke bistro gelegen aan de Oudemanskreek. Kijk vooral hoe naar hoe de Vos de Passie preekt!

Aan de Oostpolderkreek vindt u een de laatste actieve platbodem terug, waarmee wordt gevist op Paling. Geniet van het fenomenale uitzicht op de prachtige, langgerekte steiger.

Zeeuws-Vlaanderen

Het krekengebied ligt pal op de Belgisch-Nederlandse grens. Tijdens uw uitstapjes zal u zich vaak niet realiseren dat u eerst in België, dan wel in Nederland bent. Enkel de mooie wit-zwarte grenspalen doen u hieraan herinneren. Vanop Landseinde bent u op 10 minuutjes in Aardenburg, waar u het interesante Romeinse Museum kan bezoeken. Maar ook Sluis, Oostburg en Waterlandkerkje liggen vlakbij.

De Kust

Op slechts 15km van Landseinde vindt u Cadzand terug. Hier kan u terecht voor een dagje strand en zee. Maar ook de Groede, Nieuwvliet en zelfs Breskens zijn de moeite waard. Zoekt u het liever wat mondainer, dan kan u via het hinterland richtinge Knokke-Heist en het Zwin.

Het Belgisch binnenland

Brugge en Gent zijn gelegen op respectievelijk 25 en 35km van Landseinde. Een ideale afstand voor een daguitstap naar deze mooie steden.

Wat te doen >>


Landseinde - Luxe B&B - infinite nature - Sint-Margriete -  België Landseinde - Luxe B&B - infinite nature - Sint-Margriete -  België Landseinde - Luxe B&B - infinite nature - Sint-Margriete -  België Landseinde - Luxe B&B - infinite nature - Sint-Margriete -  België